News Ticker

Герои на дисни вдъхновени от реални хора


Ариел : Alyssa Milano

Американска актриса и бивш вокалист. Нейната актьорска кариера започва след участие в представление на Бродуей — „Ани“. Тя играе главни роли в телевизионни сериали, като например Саманта Микели в сериала „Кой е шефът тук?“ и Фийби Халиуел в „Чародейките“. Издава женска линия женско (спортно) облекло Touch.


Покахонтас : Irene Bedard

Американска актриса от индиански произход. Тя е изиграла ролята на Покахонтас в екранизацията от 1995г.


Шрек : Maurice Tillet

Морис Тиле (1903 – 1954г.) е френски професионален борец известен с прякора си Френският Ангел. Два пъти шампион на American Wrestling Association.


Злодеида : Eleanor Audley

Рождено име Елинор Зелман (1905 – 1991г.) Амеркианска актриса известна още с дублаж на анимации и глас в радиото.


Една Мода : Linda Hunt

Линда Сузана Хънтър, известна с псевдонима си е американска сценична, филмова и телевизионна актриса.


Джесика Рабит : Rita Hayworth

Рита Хейуърт (1918 – 1987г.) е американска актриса и танцьорка, която достига върха на кариерата си през 1940-те и става секс символ. Снима се в 61 филма в продължение на 37 години и е включена в официалния списък на най-големите звезди на всички времена на Американския филмов институт.


7. Кобра : Jean-Paul Belmondo

Жан-Пол Белмондо̀ е френски актьор, роден на 9 април 1933 г., асоцииран с новата вълна в киното през 60-те години на 20 век.


8. Спящата красавица : Audrey Hepburn

Одри Хепбърн (1929 – 1993г.) е английска филмова и театрална актриса, балерина и общественичка. Тя е един от малкото артисти печелили всичките четири най-престижни награди „Оскар“, „Еми“, „Грами“ и „Тони“. От 1960 г. има звезда на Холивудската алея на славата.


Питър Пан : Bobby Driscoll

Робърт Клетъс Дрискол (1937 – 1968г.) е американски актьор. Известен основно с детските си роли. Също така е озвучил  Питър Пан в екрнизацията от 1953г.


Снежанка : Marge Champion

Американска танцьорка, хореограф и актриса.


11. Ursula: Divine

Харис Глен Милстед (1945 – 1988г.) Американска актриса и певица.