News Ticker

Колите на бъдещето

Ерата на технологиите отдавна диктува всяка наша дейност в ежедневието ни. От 3D телевизора до електрическата четка за зъби. Автомобилите също са под неин контрол и, както знаете, те отдавна не са само средство за придвижване. Хубавото е, че новите модели все повече са повлияни от проблема със замърсяването на планетата ни и се търсят всякакъв тип екологични енергийни източници, които да задвижват двигателите им. Хибридите са на ход, но за жалост, все още не са достъпни за голяма част от потребителите! Вижте концептуалните и супер луксозни возила на едни от водещите марки в света, които може би ще излязат на пазара в близките няколко години.

Това са колите на бъдещето.

 

Renault DeZir

2

Това е електрически концептуален автомобилна Рено, който бе представен през 2010 г. на автомобилното изложение в Париж. Интериорът на автомобила е направен от червена кожа, а вратите тип пеперуда придават уникален и вдъхновяващ вид на това двуместно купе. Това е първата концептуална кола от Renault, с която се очаква марката да отбележи успех в технологичен и естетичен аспект.

Peugeot Aureon

3

Това е електрически автомобил с иновативен дизайн, концепцията на който е вдъхновена от външния вид на извънземен космически кораб. Гумите на возолото ще бъдат с червено покритие, за да дават усещането за течаща лава. Дизайнът е елегантен и прозрачният външен вид на колата позволява да се наслаждавате отвсякъде на гледаката, докато седите в нея.

Peugeot Onyx

14

Лекият концептуален автомобил с тяло, изработено от карбонов монокок и въглеродни влакна, тежи само 1100 кг, има 3,7-литров V8 HDi FAP и невероятните 680 конски сили. Те са генерирани от хибридна система, съчетаваща дизелов двигател, електромотор и пакет литиево-йонни батерии. Колата е направена от рециклируеми материли – нов вид „дърво“ Newspaper Wood (това са стари вестници, компресирани, за да се оформят части), варена вълна и филц.

Audi А9

4
Audi A9 е стилно предложение за луксозен спортен седан, който е разработен от талантливия испански дизайнер Даниел Гарсия. Има четири тъч скрийн дисплея и навигационна система, която позволява на пътниците да избират своя маршрут, който в крайна сметка се показва на екрана на водача.

Chevy EN-V 2.0

6

Като всеки концептуален автомобил, няма как да видите новия EN-V 2.0 да се движи по улицата. Този е оборудван с LiDAR сензори, камери, и всякакви други екстри, може да паркира сам, да се движи близо до автомобилите и дори да общува с тях. Най-важната особеност на това превозно средство е самостоятелна операционна система, която може да открива и да избягва пречките, включително други коли, които се паркират сами и може да дойде при вас, когато го повикате чрез телефона си.

Fisker Surf

1

Моделът на новата компания „Fisker Automotive“ Fisker Surf беше показан през 2008 г. в Северна Америка на International Auto Show. Това е чист хибрид от семейството Fisker. Луксозното комби направи световния си дебют на автомобилното изложение във Франкфурт 2011.

2025 Lincoln Continental

7

Двама студенти в технологичния университет в Лорънс успяха да удивят публиката със свой собствен футуристичен модел на Lincoln Continental на автомобилното изложение в Детройт през 2012 г. Невероятният четириместен автомобил има прибиращ се охладител за храна, диспенсер за напитки, централно отваряне на вратите и плъзгащо се легло в багажника.

Bugatti Galiber

8

Bugatti Galibier е луксозен концептуален автомобил с 5 врати. 16 клапановият Galibber разполага с капак, който се отваря в две части по протежение на централната панта.

BMWi3

9

BMWi3 е превозно средство за големия град, класифицирано като електрическа кола с пет врати. Тя е разработена от немската компания BMW, а модерният му дизайн го определя като автомобилът на бъдещето.

Jaguar C х 75

10

X75 Jaguar C е хибриден електрически концептуален автомобил. Този двуместен модел дебютира през 2010 г. на Автомобилно шоу в Париж. Четирите му електрически двигателя могат да произведат 778 конски сили.

BMW Gina

spooky3_var_ 0001

Моделът GINA на BMW е уникален с външната си обвивка. Тя е направена изцяло от текстилен плат, който се опъва около рамка от метлни и карбонови влакна. Скелетът на автомобила се контролира от електро-хидравлични устройства и всъщност може да се движи и да променя формата си под платнената си кожа. Концептуалният автомобил вдъхновява собствените си дизайнери и инженери повече, отколкото вълнува публиката.

Lamborghini Аnkonian – Батмобил

13

Концепцията на мрачното прекрасно Lamborghini Аnkonian е създадена благодарение на дързостта на македонеца Славче Таневски. Той казва, че дизайнът му е вдъхновен от издигането на Lamborghini Reventon на следващо ниво, чрез добавяне на голям заден капак и триъгълни форми, придружени от лъскав матово-черен цвят.

Ховъркрафт

5

Ховъркрафтите никога не са летели, след като са били произведени за пръв път през 1950 г. Но сега двама братовчеди Майкъл Мерсие и Крис Джоунс се опитват да въведат ховъркрафти в 21-ви век, вдъхновени от спортните коли.

Източник и снимки: viralsup.com