News Ticker

Странни зависимости от които повечето хора за щастие не страдат

Зависимостта от нещо друго е нещо ужасно. От това страда не само  въпросният човек, но също така и  хората около него. Странните навици предизвикват смях, изненада, отвращение и пълно отхвърляне. А тези, които ги имат се нуждаят от лечение.

Ето няколко странни зависимости:


Ядене на гипсокартон

 

Поедание гипсокартона

В стените понякога живеят малки животинки, които унищожават гипсокартона. Това не само причинява дискомфорт и щети на жилищата, но води и до разходи. А има  и хора, които не чакат помощ от мишки или буболечки, а самите те ядат гипсокартон. Просто късат парчета, оставяйки дупки в стените. Тази зависимост се нарича „Извратен апетит“, и на нея са подвластни най-вече жени. Тя възниква в резултат на дисбаланс на метаболизма в човешкия организъм.


 

Взаимоотношения с кукла

 

Взаимоотношения с куклой

Ако да се изгради връзка с друг човек е сложно, това не е точно така с една кукла. Има хора, които живеят с кукла като семейна двойка. Те вечерят заедно, ходят на пазар… Влюбеният човек даже й прави масаж и вярва, че двамата имат бъдеще. Основната причина за тази зависимост не е известна, но експерти са склонни да мислят, че това е причинено в резултат на емоционална травма или Синдром на Аспергер, който се проявява в социална изолация.


 

Ядене на тоалетна хартия

 

Поедание туалетной бумаги

 

Ние всички знаем, основната цел на тоалетната хартия. Рядко хората я възприемат като храна, а не изглежда особено апетитна. Въпреки това има хора, които се хранят с няколко ролки от тоалетна хартия всяка седмица, дори я вземат със себе си на кино, вместо пуканки. Лекарите предполагат, че това може да доведе до липса на желязо и калций в организма.


 

Пиене на лакочистител

 

Употребление жидкости для снятия лака

Оказва се, че има хора, които вместо вода и енергийни напитки консумират лакочистител. Това обаче освен, че е странно, е и доста опасно.


Употреба на урина

 

Употребление мочи

 

Хората с нелечими заболявания, са готови на всичко, включително и на уринотерапия. Всеки ден те пият урина, къпят се в нея, мият зъбите си, и вярват, че това ще помогне да се излекуват. Разбира се, че е много по-малко вредна, отколкото химиотерапията, но дали лекува, се питат приятели и членове на семейството на пациента. Това е една странна зависимост, но тъй като болните се опитват да се възстановят, подлежи на разбиране.


 

Вдишване на бебешка пудра

 

Вдыхание детской присыпки

Хората често  смъркат наркотици, рехабилитацията след които им отнема месеци, дори години… Но на света има и хора, които смъркат бебешка пудра. Това за разликата от дрогата е напълно законно и е доста по-безопасно от нея, но пък вреди много на белите дробове.


Да се влюбиш в кола

 

Влюбиться в автомобиль

Има много мъже които са луди по автомобила си, но има и такива, които са наистина влюбени в него. Те наричат колите си с нежни имена и ги възприемат като жени. Излизат с тях на срещи, а когато ги измият изпитват дори сексуална възбуда. Възможно е това да не е в следствие на травма в детските години, а въпрос на лоши гени. Учените са открили 5 гена свързани с човешкото поведение…