News Ticker

10 световни звезди и техните супер странни фобии

Ние всички си имаме своите фобии и страхове. Част от тях вероятно могат да бъдат проследени назад във времето и обяснени чрез нашите предци. Страховете от някои животни, от високото, или дори от тъмното, вероятно са помогнали на нашият вид да оцелее до днес.

Все пак, има някои фобии, които нямат особена логика или причина. Ето тези 10 звезди са споделили, че се страхуват от доста странни неща. Дали е истина, или са техни измислици, за да предизвикат с още нещо интереса на медиите, няма как са знаем… Вижте и преценете сами!

 

Мадона – страх от гръмотевици – Тонитрофобия

GERMANY/

Трудно е да си представим, че кралицата на попа се страхува от нищо. Всъщност да те е страх от силен шум или звук, не е толкова странно. Просто ни е малко чудно, че жена с репутацията на Мадона може да се свие в ъгъла от някакъв страх.

Орландо Блум – страх от свине – Свинофобия

Film Premiere of Broadway's "Romeo and Juliet" Starring Orlando Bloom and Condola Rashad

Историята разказва, че по време на снимките на „Небесно царство“, някой пуснал прасе на снимачната площадка не далеч от Орландо. Едва ли можете да си представите реакцията, която е последвала. Сигурно е приличала на тази на кучето, когато пуснете прахосмукачката.

 

Хилари Дъф – страх от микроби – Мизофобия

hilary-duff-38

Спомняте ли си филма „Авиаторът“? Там героят на Леонардо Ди Каприо търкаше ръцете си докато потече кръв, за да ги измие. Мръсотията съдържа микроби и има някои доста неприятни заболявания, които те могат да причинят, но страха от тях до такава крайност граничи с лудостта. Предполагаме, че като дете актрисата Хилари Дъф не си е играла много на тревата.

Дейвид Бекъм – страх от несъответстващи дрехи – Асиметрифобия

bekam

Подобно на Хилъри Дъф, известният футболист също не обича мръсотията. Но Асиметрифобията е съвсем друга бира. В неговия случай тя е страх от несъответстващи дрехи или други елементи, които не изглеждат симетрични.

Кели Осбърн – страх от докосване – Афенфосмофобия

Kelly_Osbourne_Shoot-012

Устата дъщеря на рок легендата Ози Озбърн пък изпитва ужас от това да бъде докосвана. Не се знае дали това също няма връзка с хигиената, или просто Кели не обича да я подпипват обикновените, непознати хора.

Матю Маконъки – страх от въртящи се врати – Орбитагорафобия

High Quality Wallpaper

Не е много ясно точно каква е тази фобия. Свързва се с двете клаустрофобия (страх от затворени пространства) или агорафобия (страх от открити пространства). Първото изглежда по-логично. Така или иначе, вероятно е кошмар за актьора да влиза и излиза от хотели.

Робърт Патинсън – страх от коне – Еквайнофобия

RobertPattinsonCannesPhotocall2_article_story_large

Звездата от „Здрач“ изпитва ужас от коне. Интересно, това включва ли понитата и още по-интересно еднорозите? Едно е сигурно, Патинсън никога не би приел да участва в постановката „Еквус“, където преди време блесна колегата му Даниел Радклиф.

Памела Андерсън – страх от огледала – Катоптрофобия

pamelaandersonbeach-581176

Не искаме да се гаврим с нещастията на другите, но не можем да не се подсмихнем иронично на това. Не изглежда ли доста странно, че някоя, която някога е била смятана за една от най-красивите жени на планетата, се страхува да погледне доказателствата за това.

 

Опра Уинфри – страх от дъвки – Чиклефобия

oprah-winfrey-la-premiere-lee-daniels-the-butler-01

Това е не само супер рядко, но явно тази фобия може доста да натовари деня на човек, особено ако се налага да бъде около почитатели на дъвките. В този ред на мисли, добре, че на Опра не й е дошло на ум да стане учител в училище.

Кристина Ричи – страх от стайни растения – Ботанофобия

928605-christina-ricci

Не сме съвсем сигурни дали страхът е само от стайни растения, или се притеснява и от тези навън. Може това да има нещо общо с алергии, които актрисата има, което никак не е приятно. Каквато и да е причината, това определено налага някои ограничения в живота на бедната Кристина.

Източник: lolwot.com

Снимки: Интернет