News Ticker

9 от най-скъпите къщи в света

 Замисляли ли сте се някога какво би било да живеете в някой замък за стотици милони долари? С природата около него, десетките стаи, удобствата и всичките му екстри? Аз да. Би било хубаво, но и доста скъпо и отговорно. Бих се задоволила и с мноого по-малко – някоя приятна къщичка на топло и чисто място покрай морето с басейн и един фитнес салон ми стига. Не знам дали ще повярвате, но това, на което завиждам най-много на безумно скъпите имоти по-долу е… прислугата им. Кой не иска да възложи къщната работа на няколко сръчни домашни помощници?

Вижте 9 от най-скъпите къщи в света и си помечтайте!

 

1. Вилата на Леополд

1-Villa-Leopolda.png

Tози имот, построен от краля нa Белгия Леополд II, се намира се в Вилфранш-сю-Мер, Франция и в момента е собственост на Лили Сафра. Къщата влезе в новините, когато руският милиардер Михаил Прохоров планираше да я купи за 500 милиона евро, или 750 милиона щатски долара. Сафра, собственичката на имота, е бразилка, която е придобила състоянието си чрез своите 4 брака. Последният от които с известния банкер Едмонд Сафра.

2. Имението Fair Field

2_Fieldnomer 2

Намираща се в Сагапонак, Ню Йорк, тази огромна къща е оценена на 248 милиона долара. Тя е собственост на Айра Ренер, има 29 спални и 39 бани и е смятана за най-скъпата в САЩ. Към нея има баскетболно игрище, 2 тенис корта, игрище за боулинг и два корта за скуош. Към дома има още киносалон със 164 места, джакузи за 150 000 долара и три басейна. В гаража има място за 100 автомобила.

Само данъците, които Ренер плаща са достатъчни за закупуването на няколко къщи. Според Curbed Hamptons те са 483 742 долара на година, или над 40 000 долара на месец! Собственикът-милиардер има лично състояние от 5.9 млрд. долара и в момента е съден по обвинения, че е източвал компанията си, за да финансира строежа на огромното имение.

3. Имотът на Елисън

3-ellison_estate

Този проект за 200 милиона щатски долара се намира в Удсайд, Калифорния и е построен от Лари Елисън в японски стил архитектура. Изграждането и проектирането на обекта е отнело близо 9 години, и той е уникален, защото има ръчно направени изкуствени езера и 10 отделни сгради. Елисън е известен като главен изпълнителен директор на Oracle Corporation – международна технологична компания.

4. Седемте върха

4-seven_the_pinnacle1

Намираща се в Биг Скай, щата Монтана, тази къща за 155 милона долара, собственост на Тим Бликсет, е част от Клуб Йелоустоун. Tова е милиардерски курорт в района. Мястото е известно със своето подово отопление и подгряване на алеята, както и с частния си ски лифт. Бликсет придобива богатството си като строителен предприемач и е съосновател на Клуб Йелоустоун.

5.Ранчо Broken O Ranch

6-broken_o_ranch

Намираща се в Аугуста, Монтана, тази ферма за 132 милиона щатски долара, собственост на Стенли Крьонке се простира на площ над 120 000 акра. Ранчото разполага с огромни количества добитък и коне. Вътре в къщата има закрит басейн. Крьонке е известен с това, че се ожени за дъщерята на съоснователя на Wal-Mart, Бъд Уолтън, и в момента е собственик на Kroenke Sports.

6. Blossom Estate (Къща на цвета)

7-blossom_estate

Този имот на стойност 130 милиона долара се намира в Палм Бийч, Флорида. Той е собственост на Кен Грифин и е комбинация от 4 различни имота и 3 къщи. Разположен е по крайбрежието на Атлантическия океан. Грифин е мениджър на хедж фонд и основател на Citadel LLC.

7. Xanadu 2.0

8-xanadu

Разположено в Сиатъл, щата Вашингтон, това $ 120 милионно жилище е собственост на Бил Гейтс. Къщата е пълна с модернизации като библиотека с купол на покрива и басейн с подводна звукова система. Били са нужни почти седем години, за да се проектира и изгради. Гейтс, разбира се, е известен като съосновател на Microsoft.

8. Имение в силициевата долина (Silicon Valley Mansion)

9-silicon_valley_mansion

Това имение на стойност 100 милиона долара се намира в Лос Алтос Хилс, Калифорния. То е собственост на Юри Милнер и е с изглед към залива на Сан Франциско. Този огромен дом е купен от Facebook инвеститор през 2011 г. и има открит и закрит басейн. Имотът се простира на 2322,58 квадратни метра площ, в ценъра на която има асвалтирана зона за автомобили с фонтан в средата. Вътре има още фитнес зала, бална зала, и киносалон.

 

9. Обетованата земя

10promise_land

Намираща се в Монтесито, Калифорния, тази къща струваща 88 милиона долара, собственост на Опра Уинфри, се шири на площ от над 40 акра земя. Постройката е изградена по Нео-грузинската архитектура и включва 6 спални и 14 бани. Имотът е кръстен от Опра „Обетованата земя“ в памет на лидера за граждански права Мартин Лутър Кинг младши. Тя е построена в средата на 20 век, и оттогава многократно е реновирана.

Източник и снимки: theinvestmentdr.com